Megértésem


Amikor az embernek az első spirituális megtapasztalásai jönnek, azonnal beleütközik az első problémába, ez pedig az, hogy egyéni tudatban érzékel egy kollektív világot. Ám amikor egyénként elkezdesz nagyobb látószögben látni, a gondolkodásod végig egyéni marad, miközben a tudatod lassan emelkedik a kollektív zónába. Azért marad a gondolkodásod egyéni tudat alapú, mert egyénként rendkívül nehéz megérteni a kollektív tudatot. Minden ilyenkor felmerülő további kérdést azonban azonnal elhomályosít a különlegesség érzete, valamint annak a hatalomnak az előszele, amivel előnyt tudsz szerezni másokkal szemben az Élet nevű játékban.

Az emberi társadalom arra épül, hogy szakterületek vannak, amiknek vannak szakértői. Ahogy megélénkül a belső világod, nagyon nehéz ilyenkor arra gondolni, hogy ezzel az információval nagyon kell vigyázni és majdnem mindenki azonnal a terület szakértőihez fordul. Általában azért, mert semmit nem tud erről és csak a terület szakértőitől tudhat meg valamit. Alapvetően négy fő irány létezik. A vallás, a pszichológia, az ezotéria és önmagad. A vallások hitelességét a tradíciók és az azokra épülő intézményrendszer adja, az ellenpontján pedig a gyarló papok állnak. A pszichológia a tudomány ezzel foglalkozó területe, még fiatal tudományág és többnyire betegségként kezeli a belső világ éledését. Az ezotéria területén jelentek meg a mesterek, akik csoportokat alapítanak és egyensúlyoznak a szektásodás határvidékén. A negyedik terület lenne az, ami eredetileg az egyetlen terület volt, ám ehhez ki kell lépni azokból a sablonokból, amik ennek a civilizációnak az alapkövei.

Mik ezek a sablonok? Amikor valaki kapcsolatba kerül - akár érdeklődés szintjén - a spiritualitással, azonnal a mágiára gondol. Érdemes azonban tisztázni, mi a különbség a mágia és az ezotéria között, ugyanis az emberek keverik a kettőt. Ezotéria az, amikor önmagadban önmagadat vizsgálod és a célod a megvilágosodás. Mágia az, amikor önmagadban a külvilágot vizsgálod és célod a szándékaid érvényesítése másokon. A kettő nem is nagyon tud elkülönülni a kollektív szinteken, ahol nem értik az egyént, pont úgy, ahogy az egyén sem érti a kollektívát. Ha a kollektív szinteken másokat vizsgálsz, ottani szemmel önmagadat vizsgálod. Ám ha alacsonyabb látószögről, vagy kívülről tekintesz ugyanerre, már mágiának látod. Az alacsony látószögű emberek bevonása ebbe mindig bizonyos kockázattal jár, mert a vádjaik a tudatlanságból gyökereznek, amikre nem lehet magasabb látószögű válaszokat adni. Kiváló példa erre az, ha mondjuk beszélsz a környezetednek a belső világod éledéséről, ami mondjuk változtat az értékrendeden és a dolgok fontosságán, amit ők úgy fognak látni, hogy megbolondultál. Hiába mondod a magad látószögén a tapasztalataidat, még egy pszichológus sem fogja neked elhinni akkor sem, ha a szeme előtt bizonyítasz.

Ez tehát egy magányos út. Ám ha ez egy magányos út, akkor mit keresnek az emberek ezoterikus csoportokban, nem beszélve az egyházközösségekről?

Az ember társas lény és nem szeret egyedül lenni. Ezt azonban csak egyedül lehet csinálni. Nem megy másképp, mint úgy, hogy ez egy egyéni út. Ezen az egyéni úton kell összeszedegetned magadnak azt, amire az úton szükséged van. Normál esetben minden megérkezik hozzád, csak fel kell készülnöd a fogadásukra és meg kell érned rájuk. Ez azonban időbe telik egy rohanó világban. A normál esetben, ami ebben a világban már nem számít normál esetnek két választásod van. Az egyik, hogy elmész egy elhagyatott helyre és vissza sem térsz addig, amíg nem rendelkezel a szükséges beavatásokkal, amiket magadnak hívsz le. Ami akár 15 év is lehet. A másik, hogy lerövidíted magadnak ezt az időt és azokat a beavatásokat, amikkel mások már rendelkeznek, átmásolod magadnak. Ám ha kezdő vagy, fogalmad sincs, ezt hogyan kell és ha elkezdesz ezzel kísérletezni, könnyen azok látókörébe kerülsz, akik már közel sem kezdők és részei egy olyan világnak, ami tele van olyan dolgokkal, amikről szintén nem tudsz. Az a világ pedig tele van csábításokkal, kísértésekkel és édes csapdákkal, amik célja az, hogy a befolyási övezetükbe kerülj, hogy energiáiddal őket erősítsd. Ha így teszel, letérsz arról az egyéni utadról, amin elkezdted, ha visszautasítod, olyan sértett ellenségeket szerzel, akik használni fogják veled szemben az Erőt.

Saját tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy amit az ezós könyvekben olvashatsz, az mind igaz a helyes értelmezésben. Sőt, az is igaz, amit a sikeres vállalkozók mondanak, hogy hinni kell önmagunkban, akkor is, ha szembe jönnek a nehézségek, ki kell tartani az úton és a siker nem marad el. De kezdőként, tapasztalatlanul és felkészületlenül ez nem könnyű. Ugyanis a legelső dolog, amit meg kell tenned az, hogy le kell győznöd a félelmet. Sok közhelynek tűnő dolgot fogsz olvasni ezekben az ezós könyvekben, ám ezek azonnal elveszítik közhely jellegüket, ahogy megtelnek tartalommal. Ehhez a tartalomhoz azonban idő kell, mint ahogy idő kell a szükséges rétegek felviteléhez, leülepedéséhez, hogy a következő rétegek is megérkezzenek és leülepedjenek. Ha így teszel, egy lakásban fogsz kikötni éveket eltöltve (ami nálam 20 év a jelen pillanatban), kiesve az élet körforgásából, elveszítve kapcsolatrendszeredet, amire azt fogja mondani egy megvilágosodott, hogy ha elérted, már nincs szükséged sem kapcsolatrendszerre, sem az anyagi világ illúzióira. Nem túl jó reklám egy kezdőnek, aki mindebben még azt látja, hogyan és merre ível majd a karrierje.

Elárulom nektek, hogy a történelem nagy szellemi tanítóit, akik alászállnak az emberiség javára mind bolondnak nézik azok, ahonnan alászállnak. Ugyanúgy, ahogy téged néznek bolondnak a haverjaid, ahogy az első látószög emelkedés után már nem érdekelnek téged azok a menő dolgok, amik addig. Akkor mi a megoldás? Nagy kérdés még az, ki miért akar visszatérni? Hallottam valahol egy elmés mondást, a jó vezetőket nem a hatalomvágy fűti. Engem például nagyon zavarna az, ha fátyolos szemű tömegek követnének, nem véletlen vállaltam fel Sátánt, bár ez nem vallásos emberként amúgy sem jelent számomra problémát. De a fátyolos szemű tömegeket távol tartja attól függetlenül, ha a helyes szellemben ismernék meg a teljes képet, semmi kivetnivalót nem találnának benne. Ám azon a látószögön, ahol a tömegek vannak, Sátánt el lehet adni patás, kénkövet fújó, szarvas gonosznak és itt érthető meg, miért néznek hülyének mindenkit, aki az emberiségért száll alá. Ezt az alászállást sem feltétlenül úgy kell érteni, hogy ott látod, ahogy a levegőben állva halad lefelé, hanem úgy, hogy a teste itt van, csak a tudata tér vissza a külvilágba.

De ha kezdő vagy, azt hiszem téged nem annyira az alászállás érdekel, hanem a felemelkedés és halvány fingod sincs, hogyan kezdjél hozzá. Elárulok egy nagy titkot. Az emberek azt hiszik, hogy van a fizikai világ és van a szellemi. Akik a szellemi világot jobban ismerik, ezt is tovább tudják bontani. Én pedig azt állítom, hogy ez a helyzet anomália és hibás is a tananyag. A szellemi világ problémáját, vagyis az anomáliát az okozza, hogy te létrehoztál Kinn egy másik szellemi világot és egynek érzékeled a kettőt. Tehát van egy spirituális világ, amit csak te egyedül tudsz elérni önmagadban és van egy olyan, amit az emberi hit hozott létre a szellemi síkokra. Ha pedig egynek hiszed a kettőt, akkor meg tud történni az, hogy ha elhiszel egy Kinn létező szellemi lényt, mint istent, azzal át tudod másnak játszani a saját világodat. 

Amikor érzékeltem ezt a problémát, nem problémaként, hanem lehetőségként álltam hozzá, miután megismertem a felsőbb dimenziószintek problémáit. Az én esetem olyan egyedi, hogy ha vissza kellene mennem az időben, a teljesítményemet nem tudnám megismételni. Előéletemben ért engem pár súlyos fejsérülés, amik után úgy rendeztem újra a tudatomat, hogy az eredmény jobb lett, mint volt. Erre a hardveres tuningra jöttek az első spirituális beavatások, azaz a szoftveres tuningok és úgy esett, hogy a Földről elsőként a tudatommal elértem a mélytransz tartományt, túlélve a visszautasított sértett ellenségeket. Átélve és megtapasztalva világunk (és nem csak a mi világunk) problémáit, hogy aztán évekig a felsőbb dimenziószintek problémáit oldogassam meg az ott hirtelen felbukkanó logikai alapú rációmmal, valamint az itt ücsörgő testem 3D idővonalával. Aztán egyszer csak úgy döntöttem, hogy felfüggesztem az ottani munkát és visszatérek, hogy rendezzem a testem 20 éve sokasodó problémáit. 

Alapvetően egy felfedező alkat vagyok, aki építő-alkotó szellemben áll a világhoz. A visszatérés nagy problémája az volt, hogyan biztosítsam a megfelelő spirituális háttértámogatást hozzá. Az lett a megoldás, hogy készítek magamnak egy olyan saját holo operációs rendszert, amit úgy készítek el, hogy mások is igénybe vehessék és itt is a megoldás arra, ha egyedül szeretnél meditálni, melyik megoldás a legideálisabb számodra. A következő téma, ami kifejtésre vár az, mi köze a hologramnak az ezotériához.